dimarts, 30 de juliol del 2019

Es megafontitanic màgic

Bon dia,     amb alegría

Avui hem iniciat la jornada amb la 2a edició del concurs d'ordenació amb punts extras pels grups amb més dots de civilització i cordialitat (han anat rulant un poc bastant s'ha de dir):

Per ara ses puntuacions són:

 • La tienda de las chicas: 0 punts
 • La tenda ordenada: 1 punt
 • Roqueros: 0 punts
 • Dofins: 2 punts

Una vegada ordenades ses tendes hem rebut una altra carta de na Terramaina!
Avui ens parlava de les injustícies de gènere i les seves consequències, per lo que hem estat una estona molt profitosa preguntant-nos com era que les dones cobren menys que els homes i com es que hi ha juguetes de nins i juguetes de nines.

Posteriorment, hem procedit a fer una obra enginyerística i textil relacionada amb tintes i... hem descobert perque duiem una camiseta blanca dedins 
sa motxilla. També han inventat 2 jocs per mostrarnos a la vetllada (si les neurones de la son ens ho permeten)

Com sempre, hem anat d'expedició marítima a ses nostres costes paradisíaques i hem agafat tots es 'microplàstics' habidos i por haber des terreno. A més, hem fet un poc de Frank de la jungla i mos hem tirat d'una roca a s'aigua (ha estat un Aqualand en Tota regla)

Finalment, després d'una disco - dutxa revitalitzant i un bon sopar de puré, palitos de pejkao i patates fergides. Hem jugat als jocs que han inventat els nostres petits pensadors preominiscients. 

Enigma des dia i conseqüents puntuacions:

Que va ser abans: es gambaner den Pau o es martell den Thor?

Puntuacions:

Mayte: 1 punt

Kegoxo: 2'5 punts

Unknown A.K.A. Jacob: 5 punts

Judith: 3 punts

Frases des día: 
 
'No vos mogueu fins que ses caps ho diguin' (a.k.a els nostres ferrerets asseguts davant sa tenda intentant mantenir es gomet que els hi acababem de donar).

- Li varen dur es 'raspallo' per Amazon
+ Amazon? Això està molt enfora

7 comentaris:

 1. Bon dia ferrarkets i moltes gràcies per tot, caps! Es veuen que ho passen genial����
  No tenim cap dubte que va ser el gambaner, de fet, allà on hi ha un gambaner ningú té res a fer ��
  Salut!

  ResponElimina
 2. Els primers hominids ja usaven el gambaner d en Pau per caçar pollastres. El van comprar per amazon

  ResponElimina
 3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 4. A mem zon, no voldria ser gamba. En thor ja caçava pollastres amb es martell sinó d'on han sortit les ales de's seu casc? Gambaner i martell són manifestacions culturals, respostes dels agents humans davant un mateix problema, que apareixen paral-lelament, al mateix temps, en punts geogràfics distants. Sincronia. En Pau...bé, lo de'n Pau ja és una altra història...

  ResponElimina
 5. He estat investigant.
  Efectivament Pau i Thor caçaven pollastres.
  Junts!! Quedaven.
  Junts varen fabricar-se l'eina que projectaren més adequada per a aquest fi. Thor el seu martell, Pau el seu gambaner. Així caçaven pollastres que a la vegada caçaven gambes que a la vegada quedaven pel plaer de ser caçades. Tot era un cicle vital perfecte fins que arribaren els ferrarquets...
  Ah! I caçaven al crit "A mem, hi són?" que els anglosaxons interpretaren com a "my zone" i en el q Jeff Bezos s'inspirà per batejar el seu imperi. A on, sí, hi encarragaren ses peces per confeccionar gambaner i martell.

  ResponElimina
 6. Perquè el cel és blau i sa reflexa dins l'aigua.. 🤔

  ResponElimina
 7. Sí. I el cel el veiem blau, per què?
  La llum blanca del sol atravessa l'atmosfera, es creua amb les partícules d'aire i el raig que més xoca ( la llum blanca és composa o descomposa en radiacions dels colors de l'arc de sant martí) i, per tant, més es dispersa, i més ens arriba és el blau. També el violeta però el sol irradia més color blau que violeta i l'ull humà és més sensible, veu primer o capta millor, la llum blava.

  ResponElimina