dissabte, 20 de febrer del 2021

Dia del PENSAMENT!

 Bon dia, Ferrerets!!!! 
k

Com ja sabeu, avui treballarem el dia del pensament mundial Guia i Escolta!!! 

I ho farem amb un total de tres activitats molt interessants. 

Estarem encantats i encantades de llegir les vostres aportacions!!

tEstau preparats i preparades???? Idò som-hi!!

t

-La primera activitat de totes consisteix en visualitzar un vídeo prou interessant, on us convidam a reflexionar sobre el vídeo a partir d’un total de tres preguntes:

1.     Quin és el missatge principal del vídeo?

2.     Com creus que es pot promoure la inclusió? 

3.     Creus que això està passant realment? 

Pot ser interessant que les pugueu compartir amb les vostres famílies i els hi pugueu demanar què en pensen sobre aquestes!!

Els i les Caps i Rutes ens faria il·lusió que ens compartíssiu al bloc la vostra reflexió personal sobre el que heu vist, què hi penseu sobre el contingut del vídeo?

t

 Heu acabat la primera activitat?? Idò donam la benvinguda a la segona!! 

Aquesta també consisteix en visualitzar un vídeo, amb una altra temàtica prou interessant! 

-En aquesta activitat, les preguntes que us formulam per poder-hi reflexionar amb la persona que hagis vist el vídeo, són les següents:

1.     Què els hi passa a l’ós i al ren?

2.     Creus que pensen l’un amb l’altre o sols amb el que volen ells?

3.     Han intentat ajudar-se l’un a l’altre sense ajuda?

4.     Com creus que es sentien quan eren enmig del pont?r

 A continuació, la pregunta que vos convidam a compartir-mos al bloc és:

 Ens costa quan estam amb una idea al cap, posar-nos al lloc de l’altra persona? És fàcil per a nosaltres entendre a l’altra persona? 

r

 Heu arribat fins aquí?? Idò per continuam amb una altra activitat ben divertida!

 Aquesta activitat es relaciona amb la pau, què en sabeu sobre això??

A partir de la definició que incorporam sobre la pau, vos convidam a reflexionar amb les persones que teniu al vostre costat...

"La pau no és només l'absència de guerra, significa dignitat, seguretat i benestar per a totes i tots."

"La forma en què es defineix la pau és diferent per a cada persona i pot variar, des de ser feliços amb nosaltres mateixos i veure les cares somrients dels nostres éssers estimats, fins a la resolució de conflictes dins d'una comunitat i posar fi a la violència i les pràctiques nocives a tot el món."

r-Què és la pau per a tu? Estàs d’acord amb la definició que incorporam? 

r

Ens faria molta il·lusió que expliquéssiu al bloc què penseu que és la pau, sigui amb un exemple o amb una paraula. Els i les Ferrerets que vàreu realitzar el taller de la pau podeu utilitzar la paraula que vàreu elegir si voleu!!

t

Per finalitzar, vos plantejam una activitat final grupal molt xula. 

Com sabeu, el 22 de febrer és el dia mundial del pensament Escolta i Guia, i per això nosaltres ho celebrem.

A tot el món hi ha escoltisme i guiatge, no estem sols fent cau. Cada dissabte i cada setmana arreu del món hi ha milions de nins, nines, joves… com nosaltres, que es troben per fer les seves activitats i ara les deuen fer com nosaltres digitalment.

Per això, farem una activitat conjunta que serà per dur al cau quan puguem tornar per tenir-ho tot plegat. Cadascun/a de vosaltres heu d'entrar a aquesta carpeta i triar una de les aus que hi ha (no ho borreu, sols descarregau la que vos agrada i imprimiu), si no vos agrada cap feis la vostra. 

Llavors l’heu de pintar i escriure una frase motivadora per a totes les guies i escoltes del món per cercar la pau. Primer pintau-la i llavors posau la frase damunt!!! Quedarà moníssim el nostre estol d’ocells. Pensau que els heu de dur retallats per la silueta.

6

Esperam de tot cor que disfruteu tant com nosaltres d’aquest dia i de totes les activitats proposades. Estarem atents i atentes al bloc per veure les vostres aportacions!! Ens veim aviat!! 

Una abraçada gran! Caps de Ferrerets i Rutes.           


1 comentari:

  1. HOLA SOC EN IAGO I ME PAREIX MOLT MALAMENT QUE EN ES PRINCIPI ES NIN NO PUGUESI SE UNA NINA.CREC QUE HI HA DE AVER IGUALTAT ENTRE HOMES I DONES. ARA CASI MAI ES FA PERO ANTES SI QUE ES FEIA.I PER CERT YO TENIA UN AMIC QUE ERA UN NIN I VOLIA SE NINA HI HO VA CONSEGUIR.

    L'OS I EL REN VOLIEN PASSAR PRIMERS. NO SE AJUDAVEN EN MITG DEL PONT ESTAVAN ENFADATS PERQUE VOLIEN PASSAR HA TOTA COSTA. ES MAPACHE I ES CONILL S'AJUDEN PER PODER PASSAR PERO L'OS I EL REN ES CAUEN I ES TA BE QUE SE AJUDIN PER PASSAR PERO NO ESTA BE QUE TIRASIN AL OS I AL REN. AURIEN DE DIRLI AL OS I SL REN QUE DE AQUELLA MANERA ERA MES EFICIENT PASAR PERQUE SI UN VA CAP A ENRERA EL ALTRE PASA I DESPUES EL ALTR SE FICA AL PONT I PASA TAMBE.

    LA PAU PER MI ES DIR COM QUE TU NO VOLS GUERRA AMB UNA PERSONA O MÉS I NO LLUITA MÉS I TRATARSE BE UN AMB ALTRE

    ResponElimina